HAUEN KALASTUS SYKSYLLÄ ALKAA KUN VEDET VIILENEE

HAUEN KALASTUS SYKSYLLÄ ALKAA KUN VEDET VIILENEE

Light Spoon haukiviehe

Hauen kalastus syksyllä

Hauen kalastus yleisesti on yksi suosituimmista kalastusmuodoista Suomessa. Syksy onkin hauen kalastamisen kannalta huippuaikaa, koska vesien viiletessä hauet alkavat tankkaamaan talvea varten. 

Syksyllä isotkin hauet siirtyvät monesti selkävesiltä matalampiin vesiin, jolloin niiden löytäminenkin on helpompaa kuin keskikesällä!

Vaihtolämpöisten kalojen liikkeet ja elintoiminnot hidastuvat kylmässä, jolloin syksyllä on syytä käyttää sellaisia uistimia joita voit uittaa hitaasti. Hidas uitto ja pysäytykset ovat monesti avain onnistumiseen ja uintia kannattaakin rauhoittaa kauden edetessä enemmän ja enemmän.

Kalojen liikeiden hidastuessa monesti myös uistimen kokoa kannattaa kasvattaa. Suuret yksilöt tankkaavat mieluiten saalista, josta saa mahdollisimman paljon ravintoa yhdellä kerralla.

Hauen syyskalastus on helppoa Norolanin uistimilla!

Haluamme että kalastus olisi helppoa, olit sitten kokenut konkari tai vasta-alkaja. Kaikki uistinmallimme ovat ns. kevennettyjä lusikkauistimia. Kevennys tarkkoittaa sitä, että vaikka uistimiemme läkikuultava keskilinssi on painava ilmassa, veden alla se on todella kevyt johtuen linssin materiaalin alhaisesta tiheydestä. Vedenalaisen keveyden etuna on se, että uistinta pystyy kelaamaan todella hitaasti ja käyttämään myös pysäytyksiä ilman pohjaan kiinni jäämisen riskiä. 

Varsinkin ruohikkosuojatut uistimemme ovat todella helppoja ja tehokkaita vieheitä aivan kaikille, kokemuksesta riippumatta.

  • Norolan Pike Spoon Weedless on loistovalinta hauen kalastukseen syksyllä. Se on kevyt ja sitä voi uittaa todella hitaasti myös todella matalissa vesissä. Hauet vaanivat saalistaan monesti vesikasvillisuuden seassa, kaislikossa tai kivikkoisilla paikoilla, jolloin uistimen ruohosuojauksesta on korvaamaton apu. Pike Spoonin ruohikkosuojan ansiosta sitä voi uittaa kasvillisuuden lomassa ilman ongelmia ja pelkoa vieheen menetyksestä. 
  • Suurhauelle suunniteltu JigTail on yli 20cm pituudellaan loistava valinta hauen kalastukseen syksyllä. Suuresta profiilista huolimatta uistin kelpaa syksyllä hienosti myös "ruokakoon" hauille. Ruohikkosuojattu ja jigihännällä varustettu Pike Spoon JigTail on suunniteltu yhdessä Hauenkalastajat Facebook- yhteisön kanssa. Tätä uistinta pystyy uittamaan äärimmäisen hitaasti ja pysäytykset ovatkin olennainen osa JigTailin koreografiaa!
  • Erä-lehden vuoden haukivieheeksi valitsema Light Spoon on varma valinta, kun etsitään veden alla kevyttä uistinta, jota voi uittaa hitaasti, mutta jossa silti on todella näyttävä uintiliike. Light Spoon onkin takuuvarma syyshaukiviehe!

Kireitä siimoja hauen syyskalastukseen!


 

Takaisin blogiin