Norolanin kesän 2021 uutuudet

Norolanin kesän 2021 uutuudet

Norolan tuo kesälle 2021 mallistoon peräti kolme uutta viehemallia!


Mallistossamme jo aiemmin olleet Light Spoon ja Pike Spoon ovat saaneet niin testivoittoja, kuin valtavan hyvän vastaanoton asiakaidenkin keskuudessa. Kiitos teille positiivisesta palautteesta ja tästä rohkaistuneena tuommekin mallistoomme kesäkaudelle 2021 peräti kolme uutta viehemallia!

 

Light Spoon ahven- ja kirjolohilusikka:


Eniten toivottu uutuus on ollut pienempi, ahvenen kalastukseen sopiva koko. Erä-lehden testivoittaja Light Spoon oli todistetusti hyvä aihio, johon teimme tämän toivotun muutoksen. Toimme uutuutena 6 cm pitkän ja 12 g painavan kevennetyn Norolan Light Spoon ahven- ja kirjolohilusikan.

Pieni koko tekee pienimmästä Light Spoonista sopivan makupalan niin ahvenille, kirjolohille, kuin tuntureiden harjuksille ja rauduillekkin.

Saimme nostettua vieheen painon peräti kahteentoista grammaan, jolloin vieheen heittopituus on todella hyvä. Keskiosan kevennyksen ansiosta viehe on kuitenkin erittäin kevyt veden alla, jolloin matalienkin kalapaikkojen kalastaminen on todella helppoa!

6 cm Light Spooniin pääset tutustumään täällä: LINK

 

Trout Spoon taimenviehe:


Toisena uutuutenamme on erityisesti meritaimenen kalastukseen kehitetty ainutlaatuinen Norolan Trout Spoon meritaimenviehe. Trout Spoon lusikkauistin meritaimenelle omaa aivan omanlaisen uintiliikkeen, jollaista taimenet eivät ole ennen nähneet!

Trout Spoonin uintiliike lähtee käyntiin todella hitaillakin kelausnopeuksilla. Hitaalla vauhdilla uinti on lähinnä kyljen kääntelyä ja maltillista keinumista, mutta sivuttaista potkua ei juurikaan ole. Tällainen uinti on erityisen hyvä alkukevään ja loppusyksyn meritaimenen kalastuksessa.

Vauhtia lisäämällä uistimeen ilmestyy voimakasta potkua ja samalla myös hakevia syöksähdyksiä, jotka taas ovat omiaan lämpimämmän veden taimenjahdissa.

Kevennyksen ansiosta vieheellä pystyy kalastamaan todella hitaallakin kelauksella erittäinkin matalissa kalapaikoissa! Trout Spoon on myös erinomainen uisteluviehe, kunhan muistaa käyttää lisäpainoja. Jonttu lyijytön etäpaino on erinomainen ympäristöystävällinen valinta halutun syvyyden saavuttamiseksi. Pituutta Trout Spoonilla on 10 cm ja painoa 18 grammaa.

Nimestään huolimatta Trout Spoon on myös erinomainen haukiviehe. Pitkäheittoisuus, vedenalainen keveys ja ainutlaatuinen valossa hohtava keskilinssi tekevät Trout Spoon vieheestä todella tehokkaan.

Trout Spooniin pääset tutustumaan täällä: LINK

 

Pike Spoon JigTail suurhauille


Kolmantena uutuutena on hieman erilaisen tuotekehityksen tulos, suurhauen kalastukseen tarkoitettu Norolan Pike Spoon JigTail. Projekti oli todella antoisa, koska pääsimme kuulemaan usean kymmenen hauenkalastajan mielipidettä tuotekehityksen yhteydessä.

Kysyimme Hauenkalastajat-Facebook ryhmäläisiltä apuja tuotekehitykseen ja parikymmentä innokasta hauenkalastajaa ilmoittautui mukaan tuotekehitysryhmään. 2020 syksyn ja alkutalven aikana jaettiin arvokkaita kokemuksia puolin ja toisin. Talven aikana muokkasimme mallin vastaamaan testiryhmän toiveita. Lusikan uinti, koukutus ja sirppipyrstö muokattiin tämän aktiivisen testiryhmän toiveiden mukaiseksi.

Pike Spoon JigTailissa on tehokas ruohosuojaus, jolloin pääset kalastamaan kasvustoisillakin paikoilla. Ei-ruohikkoisilla paikoilla voi tartuttavuutta parantaa lisäämällä nokkarenkaaseen kolmihaarakoukun ja taittamalla ruohosuojaviiksen alas. Ruohikkoon siirryttäessä taas kolmihaarakoukku pois, viiksi ylös ja vastaiskut herkäksi!

Pituutta Pike Spoon JigTaililla on 20 cm ja painoa 32 g.

Varahännät myydään JigTail-nimellä kahden kappaleen paketeissa hintaan 5,90 euroa. JigTail-sirppipyrstö on kehitetty eristyisesti lusikkauistille, jolloin se käy myös muihinkin lusikkauistimiin. Esimerkiksi Rapalan Minnow Spoon ja Kuusamon Suurhauki -lusikkauistin ovat erinomaisia käyttökohteita tälle pyrstölle.

Pike Spoon JigTailiin pääset tutustumaan täältä: LINK

JigTail-sirppipyrstöihin pääset tutustumaan täältä: LINKKaikki uutuudet on nyt tilattavissa verkkokaupassamme joko yksittäin, tai kolmen kappaleen tarjouspaketeissa!

Takaisin blogiin