LIGHT ICEJIG KUHAPILKKINÄ

KUHAN pilkkiminen Light IceJigillä:

Kuhan pilkkimisessä houkutus perustuu koukun värisyttämiseen ja rauhalliseen uittamiseen

1. Kuhan pilkinnässä pilkin uittamisen rytmi on hitaampaa kuin perinteisessä pilkkimisessä. Pilkin uittaminen on oltava huomattavan rauhallista ja houkutus perustuu pitkäli pilkin värisyttämiseen.

2. Hyvä tekniikka on ensin tutkia sopiva liike jolla pilkin alla olevan koukun saa juuri ja juuri hieman heilumaan ja vasta sitten laskea pilkki alas ja käyttää tätä uittotekniikkaa. Mormyskamainen uittotekniikka toimii hyvin myös kuhan pilkkimisessä. Silloin tällöin voi tehdä myös pidemmän vedon, jotta kauempana olevien kalojen huomio kiinnittyisi pilkkiin.

3. Kokeile jigin tilalla värikoukkua. Pilkin mukana toimitettava squid jigi on tehokas houkutin, mutta joinain päivinä värikoukku on kuhan pilkinnässä ylivoimainen syötti. Varsinkin varovaisen syönnin päivinä värikoukku on monesti hyvä valinta, koska iskupisteen koko pienenee huomattavasti. 

4.Kuhapilkillä voi käyttää jämerää esim. 0,30-0,35 paksuista monofiilisiima, koska pilkin uintiin ei tarvitse kiinnittää kovinkaan paljoa huomiota, mutta toisaalta vastaiskun on oltava jämäkkä.

 

Light Icejigin uintivideo:

Takaisin blogiin