Ohita ja siirry sisältöön

Ilmainen toimitus yli 49€ ostoksiin | Toimitus 2-4 päivässä |

ERÄ-lehti testasi 2019 uutuusvieheet - Light Spoonille ylivoimainen testimenestys!

ERÄ-lehti 1.6.2019

https://eralehti.fi/2019/06/01/teiskolaisesta-metsalammesta-nousi-kolmetoista-haukea/

Teiskolaisesta metsälammesta nousi kolmetoista haukea

JARIN KANSSA KALASSA -ARVAUSKILPAILU VYÖRYI TÄLLÄ KERTAA TEISKON TAKAMAILLE, JOSSA TAVOITTEENA OLIVAT PIENEN METSÄLAMMEN HAUET. RANNALLA KÄVI ANNETUSSA AJASSA KOLMETOISTA HAUKEA, MINKÄ ARVASI OIKEIN KAKSI VASTAAJAA.

 

Jarin mukaan päivän sää oli tuulinen mutta muuten miellyttävä.

– Aurinko paistoi eikä ollut kuuma muttei kylmäkään. Juuri sopiva keli reipasta ulkoliikuntaa ja jonkinlaista haukiaktiviteettiakin ajatellen.

Kalastajat päättivät, että lampi kierretään vastakkaisiin suuntiin. Heikki valitsi tyynen rannan ja Jari sai tuulen puolen. Sinällään päätöksellä ei ollut väliä, sillä molemmat rannat ovat Jarin mukaan olleet keskimäärin yhtä hyviä.

Kisaa avatessa Jari lupasi, että käyttää pelkästään kauden uutuusvieheitä. Heikillä siiman päässä ui pelkästään hänen omia viehesuosikkejaan, ennen muuta ruohosuojattuja Minnow Spooneja.

Jari valitsi aloitusvieheeksi Norolan Light Spoonin, joka on uinniltaan erittäin ilmeikäs, mutta vaatii melko rauhallisen kelauksen pysyäkseen pinnan alla.

Viehe näytti pyytävyytensä jo ensimmäisillä heitoilla, kun ensimmäinen hauki räpisteli jo rannalla. Eikä kauan mennyt, kun lukema kasvoi kahdella hauella.

Norolan Light Spoon huijasi haukia hyvällä teholla

 

– Tavatessamme lammen puolivälissä kuulin, että hänen saldonsa näytti vielä nollaa, kun minulla kaloja oli seitsemän.

Minnow Spooniin oli kyllä tullut tärppejä, mutta yksikään kala ei ollut jäänyt kiinni kunnolla. Tyyni ranta osoittautui siis selvästi huonnommaksi paikaksi. Tai sitten vika oli vieheessä.

Tärpit harvenivat myös Jarilla, kun matka jatkui tyynelle puolelle. 

– Kasvatin kuitenkin kokonaishaukisaaliini kymmeneen. Niistä yhdeksän tuli päivän ylivoimaisella ottipelillä Light Spoonilla.

Suurin hauista painoi noin kaksi kiloa ja toiseksi suurin puolitoista. Suurin osa kuului kuitenkin luokkaan ”pulikka” eli painoi puolen kilon verran.

Myös Heikillä vaihtui kalakeli tuulisella puolella. Ja kun tahti parani, myös Heikin haukisaalis nousi lopulta kolmeen.

Arvauskilpailussa oikeaksi vastaukseksi tuli siis 13 kappaletta. Kuinka moni onnistui sen arvaamaan?

Oikeista vastauksia tuli 90 vastauksen joukosta tasan kaksi ja arvonnassa palkinto osui kuopiolaiselle Markku Huoviselle. Onnea voittajalle ja iso kiitos osallistumisesta kaikille!

Takaisin blogiin
3487 arvostelua